Koliko ljetne aktivnosti troše kalorija?

Ljeto je vrijeme kad smo svi aktivniji i imamo više energije za niz aktivnosti koje su nam dostupne za dužih i lijepih dana. Uz sve to, ljeti jedemo laganiju hranu i pijemo puno više tekućine, pa je ovo vrijeme u godini kad je zapravo jako jednostavno postizati kalorijski deficit i postići bolju tjelesnu formu.

Donosimo vam koja je prosječna kalorijska potrošnja po različitim ljetnim aktivnostima.

Vožnja SUP-om – oko 440 kcal/sat

Ovo je definitivno u posljednjih nekoliko godina pravi ljetni hit i teško da ćete pronaći plažu na kojoj neće biti onih koji dolaze sa SUP-om i uživaju vozeći se po cijeli dan. Upravljanje ovom daskom je pravi gutač kalorija, ali i izvrsna aktivnost za jačanje mišića corea te poboljšanje ravnoteže. Ako dosad niste, pronađite način da ovoga ljeta probajte voziti SUP. Vjerujte mi na riječ, uživat ćete!

Planinarenje – oko 370 kcal/sat

Mnogi se tijekom toplih ljetnih dana odlučuju za planinarenje radi ugodnijih temperatura koje nalazimo na višim nadmorskim visinama, ali i šumske hladovine koja je neusporediva s bilo kojim suncobranom. Dodatno, planinarenje je dokazano izvrsna aktivnost ne samo za poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja i kondicije, već i pravi booster raspoloženja i borac protiv štetnog djelovanja stresa na organizam.

Plivanje – oko 510 kcal/sat

Na početku da bude jasno, ovdje zaista mislimo na plivanje, a ne na brčkanje u plićaku. Za koji god stil se odlučite, potrošit ćete jako puno kalorija, ali i odraditi jako dobar trening. Dodatno, plivanje je jako dobra aktivnost za zglobove jer nema štetnog utjecaja na njih koje se doživljava primjerice tijekom trčanja. Plivanje jača pluća, srce i mišiće i doprinosi općem poboljšanju zdravlja.

Vožnja bicikla – oko 590 kcal/sat

Ovu potrošnju ćete postići vozite li se minimalnom brzinom od 16 km/h ili brže, a naravno da vožnja uzbrdo tu potrošnju dodatno povećava. Tijekom ljetnih dana vožnja biciklom je izvrsna alternativa za vožnju autom, pa iskoristite ljetne dane i limenog ljubimca zamijenite onim na dva kotača.

Alpsko penjanje – oko 770 kcal/sat

Potrošite masu kalorija i iskoračite iz svoje komfort zone i ovoga ljeta isprobajte alpsko penjanje, iznimno atraktivnu, li i zahtjevnu aktivnost. Uz potrošnju kalorija, ovaj sport će vam poraditi na balansu, ali i ojačati cijeli gornji dio tijela.

Rolanje – oko 800 kcal/sat

Ovo je mnogima najdraža ljetna aktivnost, a kad uzmete u obzir i potrošnju kalorija koje role dosegnu, ne čudi da su sve rolerske staze pred ljeto i tijekom najtoplijih mjeseci krcate. Rolanje je aktivnost slična trčanju, ali s puno manjih štetnim utjecajem na koljena i druge zglobove i mišiće. Dodatno, rolanje jača mišiće corea, ali i poboljšava ravnotežu te jača mišiće nogu i gluteusa.

Budite aktivni preko ljeta, a moj je savjet da probate što više različitih aktivnosti kako bi vam ljeto bilo zabavno i nezaboravno.

2023. © FIT-UNIT d.o.o. - Sva prava pridržana. | Pravila Privatnosti | Pravne Informacije