5 dodataka prehrani koje obavezno treba uzimati tijekom ljeta

Ljeto je vrijeme kad se svi opustimo, po svim pitanjima. Od toga da manje radimo i koristimo godišnje odmore, do toga da radi vrućina manje vježbamo, ali i opuštenije živimo po pitanju prehrane. Uz sve to, mnogi zapuste i uzimanje dodataka prehrani misleći da su nam preko ljeta manje važni.

No, nema ništa gorega od bolesti preko ljeta, a rizik od različitih viroza, prehlada i dehidracije jako je visok pa treba poraditi na prevenciji.

Stoga, sljedećih 5 dodataka prehrani bismo trebali obavezno uzimati tijekom ljeta:

1. Omega-3

Kad govorimo o pozitivnim utjecajima na zdravlje, rijetko što može konkurirati kvalitetnoj omega-3 masnoj kiselini. Omega-3 sadrži EPA i DHA masne kiseline koje imaju antiupalno djelovanje te funkcioniraju kao antioksidansi. Uz sve to, omega-3 doprinosi i bržem oporavku ukoliko izgorite na suncu, što se preko ljeta mnogima dogodi. Kvalitetnu omegu-3 možete odmah naručiti OVDJE.

2. Probiotici

Ravnoteža dobrih i loših bakterija od iznimne je važnosti za funkcioniranje našeg probavnog sustava, ali i cjelokupnog zdravlja. Naime, čak do 80% našeg imunološkog sustava nalazi se upravo u našem probavnom traktu pa je jasno da zdravlje ovoga sustava direktno utječe na opće zdravlje.

Benefiti uzimanja probiotika su: smanjenje upalnih procesa, kontrola alergija, zdravlje probavnog sustava, kontrola krvnoga tlaka, bolje raspoloženje, smanjenje depresije i anksioznosti te jačanje imuniteta. Kvalitetne probiotike možete odmah naručiti OVDJE.

3. Vitamin C

Ovaj vitamin ima značajan utjecaj na cjelokupno zdravlje. Među pozitivnim učincima vitamina C na stanje organizma su: jačanje imuniteta, doprinos zdravlju zglobova, poboljšanje funkcije mozga, podrška zdravlju srca, ubrzavanje oporavka nakon ozljeda, smanjenje rizika od respiratornih infekcija. Dodatno, vitamin V smanjuje rizik od proljeva i upale pluća. Kvalitetan vitamin C možete odmah naručiti OVDJE.

4. Kolagen

Ljeto ima značajan štetan utjecaj na vašu kožu, pa je kolagen jedan od dodataka prehrani koji svakako savjetujem, a s ciljem oporavka i regeneracije oštećene kože i drugih tkiva. Kolagen je najzastupljeniji protein u našem organizmu i odgovoran za zdravlje kože i njezin tonus. Osim toga, kolagen sudjeluje i u zdravlju zglobova i tetiva. Kvalitetan kolagen možete odmah naručiti OVDJE.

5. Biotin (vitamin B7)

Biotin, odnosno vitamin B7 doprinosi zdravlju kože i kose. Osim toga, on pomaže u oporavku kože od oštećenja izazvanih pretjeranim izlaganjem suncu. Osim toga, biotin doprinosi zdravom funkcioniranju metabolizma te pravilnoj apsorpciji hrane. Uz sve, on pomaže u oporavku mišića, što je bitno nakon bilo kakve intenzivnije fizičke aktivnosti. Biotin visoke kvalitete možete odmah kupit OVDJE.

Neka ljeto bude zaista vrijeme razbibrige, odmora i opuštanja, bez neželjenih zdravstvenih problema ili smetnji. Ponesite svoje dodatke prehrani sa sobom i na godišnji i uživajte u ljetnim radostima zdravi i dobro raspoloženi!

Naslovna fotka: Image by marymarkevich on Freepik

2023. © FIT-UNIT d.o.o. - Sva prava pridržana. | Pravila Privatnosti | Pravne Informacije