Pravila Privatnosti

Uvod

Fit Unit poštuje vašu privatnost i predani smo zaštiti vaših osobnih podataka. Ova pravila o privatnosti informirat će vas o tome u koje svrhe prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i ostvarivati svoja prava. Cilj ove politike privatnosti je pružiti vam informacije o tome kako Fit Unit prikuplja i obrađuje vaše osobne podatke korištenjem ove internetske stranice, uključujući sve podatke koje možete pružiti putem ove internetske stranice kada se registrirate za račun ili kupujete proizvod ili uslugu od nas. Ova internetske stranica nije namijenjena djeci i ne prikupljamo svjesno podatke koji se odnose na djecu.

Imenovali smo Službenika za zaštitu osobnih podataka koji je odgovoran za nadgledanje pitanja u vezi s ovom politikom privatnosti. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovom politikom privatnosti, uključujući zahtjeve za ostvarivanje vaših zakonskih prava, obratite se našem Službenika za zaštitu osobnih podataka koristeći kontakt informacije navedene u nastavku.

Obradu osobnih podataka vodi:

FIT-UNIT d.o.o. Vijenac Hrvatske Republike 13, Valpovo OIB: 40503932995 e-mail: info@fit-unit.hr Kao korisnik naše web stranice imate pravo dobiti informacije o postupanju s vašim osobnim podacima i uputiti zahtjeve za ostvarenje vaših prava.

Koje podatke o vama posjedujemo?

Osobni podaci ili osobne informacije označavaju sve informacije o pojedincima prema kojima se osoba može identificirati. Možemo prikupljati različite vrste osobnih podataka o vama, uključujući:

 • vaše opće identifikacijske podatke (ime i prezime, spol, OIB);
 • vaše kontakt podatke (e-mail, adresa prebivališta, adresa za dostavu, broj telefona);
 • podatke o plaćanjima (broj računa, IBAN);
 • podatke o aktivnostima/interakcijama s nama, uključujući i potencijalne buduće interakcije;
 • demografske i interesne podatke.

Ako ne dozvolite pristup osobnim podacima U situacijama za koje zakon nalaže prikupljanje vaših osobnih podataka ili prema uvjetima ugovora koji imamo s vama, a vi ne pružite te podatke na zahtjev, možda nećemo moći izvršiti ugovor koji imamo ili pokušavamo sklopiti s vama (na primjer, ako nam ne date točnu adresu, ne možemo vam poslati narudžbe). U tom ćemo slučaju možda morati otkazati narudžbu koju imate kod nas, ali ćemo vas o tome prethodno obavijestiti.

U koju svrhu koristimo vaše osobne podatke i zašto je to opravdano?

Mi nećemo obrađivati vaše osobne podatke ukoliko nemamo odgovarajuću osnovu koju zakon u tu svrhu predviđa. Mi ćemo obrađivati vaše osobne podatke ukoliko smo od vas zaprimili prethodnu suglasnost za kontaktiranje putem e-maila ili telefona, za sastavljanje ponude te za marketinške kampanje.

E-mail Koristimo Microsoft Outlook kako bi obrađivali sve interne e-mailove i komunikaciju s klijentima. Kada zaprimimo vaš e-mail dobit ćemo vašu e-mail adresu, IP adresu i podatke koje ste nam naveli u kontakt formi ili poruci. E-mail komunikaciju čuvamo u našoj bazi na neodređeni rok kako bi mogli unaprijediti naše usluge i vama pružiti odgovarajuću uslugu.

Korisnički račun Prilikom registracije na našoj internetskoj stranici tražit ćemo vas osobne podatke kako bi mogli kreirati vaš korisnički račun. Korisnički račun nužan je za ostvarenje narudžbe, plaćanja i dostave naših proizvoda ili usluga. Prilikom registracije od vas ćemo tražiti ime i prezime, adresu za dostavu, e-mail i broj telefona.

Obavijesti putem Newslettera Za isporuke newslettera, kao i za upravljanje listama primatelja i evidenciju odjava, koristimo MailChimp platformu i poduzimamo sve potrebne mjere za zaštitu podataka sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka i hrvatskim zakonima i propisima (GDPR). Vaše je pravo prihvatiti ili odbiti primanje naših obavijesti. Na svakom newsletteru postoji link za izmjenu podataka, suglasnosti koje ste nam dali ili predaju zahtjeva za brisanje vašeg kontakta s liste.

Marketinške kampanje Prilikom provođenja kampanje na društvenim mrežama ili drugih online oglasnih kampanja, moguće je da će davatelji usluga koristiti kolačiće ili pixele na našoj stranici kako bi pratili i posluživali naše oglase na različitim platformama. U nekim kampanjama na Googleu koristimo remarketing kako bi vam omogućili optimalno prikazivanje naših oglasa. Ukoliko imate korisničke račune ili koristite usluge nekih od navedenih partnera, na niže navedenim poveznicama možete dodatno podesiti postavke privatnosti:

Google Ads: https://adsettings.google.com

Facebook (Privacy Policy Opt Out): https://www.facebook.com/help/568137493302217 Instagram: https://help.instagram.com/privacy

Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica Na nekim dijelovima naše web stranice postoji sadržaj koji smo putem kôda ugradili s drugih web stranica. Pristup tom sadržaju odvija se na isti način kao da ste mu pristupili na web stranici gdje je postavljen, te time možete preuzeti i kolačiće koje bi inače preuzeli posjetom te stranice. Tipični ugrađeni sadržaj je sadržaj sa stranice koje dijele video, slike i sl. Te stranice mogu prikupljati vašu IP adresu, informacije o pregledniku i operativnom sistemu, pohranjivati i preuzimati kolačiće na vaš preglednik, ugraditi praćenja interakcije s ugrađenim sadržajem, uključujući i povezivanje interakcija s vašim računom na tom servisu, ukoliko ste u tom trenutku prijavljeni. Link na politike privatnosti servisa koji koristimo je u nastavku:

Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/

Instagram: https://help.instagram.com/privacy

Analiza posjećenosti web stranice Koristimo Google Analytics kako bi pratili posjetitelje i generirali informacije o prometu na našoj web stranici. Prilikom osnovnog prikupljanja informacija ne prikupljamo nikakve osobne podatke o vama. Ukoliko nam date pristanak za demografsko i interesno praćenje, podaci koje Google ima o vama bit će proslijeđeni nama unutar zbirnog izvještaja o našoj stranici.

Kolačići Kolačići su nizovi informacija koje web stranice u trenutku posjeta ili prihvaćanja pohranjuju na vašem pregledniku, te koje taj preglednik dostavlja web stranici prilikom slijedećeg posjeta. Mi koristimo kolačiće kako bi pratili svoje posjetitelje, ali i servisi koji su ugrađeni u našu stranicu također koriste kolačiće. Kako bi mogli koristiti te servise potrebno je omogućiti prihvaćanje navedenih kolačića.

Narudžbe i kupovina u internetskoj trgovini Prilikom kupovine u našoj internetskoj trgovini ispunjavate podatke koji su potrebni da se vaša narudžba provede u cijelosti. Pristup tim podacima imaju zaposlenici koji obrađuju vašu narudžbu. Prilikom dostave vaših narudžbi vaši ime, prezime i adresa ustupaju se našim partnerima za dostavu paketa. Vaši podaci sa računa bit će pohranjeni zbog pravnih propisa na za to zakonski određeni rok.

S kime dijelimo vaše osobne podatke?

U našem poslovanju koristimo usluge drugih fizičkih i pravnih osoba (trećih strana)  – izvršitelja obrade. Razina dijeljenja vaših podataka sa svakim pojedinačno ovisi o konkretnoj svrsi obrade i vašem korištenju naše web stranice. Svi naši izvršitelji obrade posjeduju iste ili više sigurnosne norme kao i mi. Tamo gdje je to bilo potrebno te kako bi dodatno povećali razinu zaštite vaših osobnih podataka sa izvršiteljima obrade potpisali smo Sporazum o obradi podataka. Tijekom obavljanja naših aktivnosti, vašim osobnim podacima mogu pristupiti ili se mogu proslijediti slijedećim kategorijama primatelja prema načelu samo oni koji to trebaju znati:

 • naši zaposlenici;
 • naši ugovorni partneri.

Gore navedene treće strane su ugovorno obvezne čuvati povjerljivost i sigurnost vaših osobnih podataka, u skladu s važećim zakonom. Vašim osobnim podacima se također može pristupiti ili ih se može proslijediti bilo kojem nacionalnom i/ili međunarodnom regulatornom, izvršnom ili javnom tijelu ili sudu, gdje smo to dužni učiniti prema zakonu ili propisu ili na njihov zahtjev. Ukoliko bi se u bilo kojem trenutku stvorila potreba da vaši osobni podaci prenose na treće osobe iz razloga za koji nije prikupljen na prvom mjestu, ili naknadno dobiven vaš pristanak, omogućit ćemo vam da se izjasnite o svom izboru.

Kako štitimo vaše osobne podatke?

Implementirali smo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi pružili razinu sigurnosti i povjerljivosti vaših osobnih podataka. SSL certifikat vam jamči sigurnost naše stranice enkripcijom podataka, koji se prenose od vašeg uređaja do našeg servera. Naši informatički sustavi i sustavi trećih strana su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja. Naši zaposlenici su educirani za pravilno postupanje i čuvanje osobnih podataka.

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke?

Vaši osobni podaci koje imamo pohranjene u našim evidencijama pohranit će se na period od 5 godina nakon vaše posljednje interakcije s nama, ukoliko nije drugačije naznačeno.

Koja su vaša prava i kako ih možete izvršavati?

Osiguravamo vam slijedeća prava:

 • Pravo na pristup (informiranje o opsegu i vrsti) vašim podacima
 • Prvo na ispravak (odnosi se na podatke koje ste dali)
 • Pravo na zaborav
 • Pravo na prigovor oko upotrebe osobnih podataka
 • Pravo na prenosivost, tj. pravo na povrat osobnih podataka ili da ih proslijedimo osobi vašeg izbora, u strukturiranom, strojno čitljivom obliku, bez prepreka s naše strane.
 • Pravo na pristup Imate pravo na informaciju o svojim osobnim podacima koje vodimo i držimo u memoriji. Ako ste zakonski skrbnik korisnika također imate pravo na informaciju o osobnim podacima osobe kojoj ste zakonski skrbnik.
 • Pravo na ispravak Imate pravo na ispravak netočnih osobnih podataka koji se na vas odnose, što ćemo mi provesti u razumnom roku.
 • Pravo na brisanje (pravo na zaborav) Imate pravo ishoditi anonimizaciju svojih osobnih podataka, bez nepotrebnog odgađanja, ako ne postoji zakonit razlog za daljnju obradu tih podataka s naše strane (npr. ako podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su obrađivani). Ako takav zakonit razlog ipak postoji, o tome ćemo vas detaljno informirati u sklopu odgovora na vaš zahtjev za brisanjem.
 • Pravo na prigovor oko upotrebe osobnih podataka Ako se obrada vaših osobnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na takvu obradu osobnih podataka u mjeri u kojoj se obrada odnosi na vaše podatke. U slučaju da dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni i zakoniti razlozi za obradu koji nadilaze vaše interese, prava i slobode ili ako je to potrebno radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane naših pravnih zahtjeva, vaš prigovor neće biti uvažen.
 • Pravo na prenosivost Imate pravo dobiti osobne podatke koje ste nam pružili u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te ih prenijeti drugom voditelju obrade bez ometanja s naše strane.
 • Svoj zahtjev možete uputiti na e-mail adresu: info@fit-unit.hr

Kako ćete biti obaviješteni o izmjenama naše Obavijesti o obradi osobnih podataka?

Bilo koje buduće izmjene u obradi vaših osobnih podataka priopćit će vam se unaprijed putem zasebne obavijesti na ovoj web stranici. Ukoliko imate daljnjih pitanja u vezi obrade vaših osobnih podataka, pozivamo vas da nas kontaktirate: FIT-UNIT d.o.o. Vijenac Hrvatske Republike 13, Valpovo OIB: 40503932995 e-mail: info@fit-unit.hr S naznakom: N/r Službenika za zaštitu osobnih podataka Politika stupa na snagu i počinje se primjenjivati na dan objave, a dostupna je na internetskim stranicama fit-unit.hr

U Valpovu, lipanj 2022.

Pristanak:

2023. © FIT-UNIT d.o.o. - Sva prava pridržana. | Pravila Privatnosti | Pravne Informacije