Proteinske palačinke s bananom

Tko ne voli palačinke? Danas vam donosim recept za proteinske palačinke s bananom koje su moj čest odabir za doručak ili zdravi desert. Zdrave su i ukusne, a ne sadrže mliječne proizvode ni šećer. Priprema ovih palačinki je jednostavna i moći će ih pripremiti i najneiskusniji kuhari, a konačni proizvod je superukusan.

Sve sastojke je potrebno samo dobro pomiješati (možete koristiti i blender kako biste izbjegli bilo kakve grudice), izliti na tavu i ispeći.

Sastojci:

Nadjev:

Postupak:

  1. Tavu za palačinke pošpricajte sprejem i stavite da se grije na umjerenoj vatri. Nemojte prejako zagrijati jer će vam palačinke izgorjeti.
  2. Prvo bananu i jaja stavite u blender i izblendajte dok ne dobijete jednoličnu kremastu smjesu, bez zaostalih grudica.
  3. Sad u blender dodajte proteine i zobene pahuljice i dodatno izblendajte. Time ćete spriječiti da se proteini zalijepe po rubovima blendera, što nitko ne voli.
  4. Na tavu sad istresajte dio po dio smjese da ispečete male, okrugle, ali deblje palačinke. Nakon 30-ak sekundi svaku palačinkicu okrenite na drugu stranu i jednako zapecite.
  5. Pecite s jedne strane oko 2-3 minute pa potom s druge još 1-2 minute.

Kad su palačinke gotove premažite ih NutLove namazom i dodajte orašaste plodove po želji i uživajte u svakom zalogaju.

2023. © FIT-UNIT d.o.o. - Sva prava pridržana. | Pravila Privatnosti | Pravne Informacije