Interview s Dejanirom Žuklić; našom zastupnicom i osvajačicom brončane medalje na Europskom bodybuilding prvenstvu.

Q: Nakon osvojenog otvorenog natjecanja u bodybuilding-u u Poreču te dva osvojena zlata na Mediteranskom prvenstvu na Malti, kako si se pripremala za prvo natjecanje na europskoj razini?
A: Što se samih priprema tiče, za Europsko sam se prvenstvo spremala kao i za svako drugo. Zapravo, teško je uopće reći da sam se u fizičkom smislu spremala nešto posebno jer to je moj način života već dugi niz godina. Oduvijek pazim na prehranu i treniram kao da sutra nastupam. Kada sam izašla na svoje prvo natjecanje u listopadu prošle godine, moje pripreme nisu dugo trajale iz razloga jer sam veći dio posla već prethodno napravila svojim izborom života.

Q: Kako su izgledali zadnji dani priprema, a posebno dan pred izlazak na binu?
A: Ono što mogu istaknuti i što većinu ljudi zanima jesu pripreme neposredno pred natjecanje. Količina hrane se smanjuje postepeno a tjedan uoči natjecanja jedem vrlo malo kuhane riže, brokulu i kuhani file oslića. Dakle, vrlo malo ugljikohidrata, pristojnu količinu bjelančevina i ništa masti. Uz to pijem velike količine vode, od 9 litara dnevno pa sve do cca. 2 dcl na dan natjecanja. Uz vodu, manipulira se i s omjerom kalija i natrija, odnosno soli, a sve u svrhu hidracije/dehidracije tijela, kako bi forma bila što bolja i oštrija. Dan prije natjecanja i na dan natjecanja kreće tkz. punjenje jednostavnim ugljikohidratima (rižini krekeri, džem, gumeni bomboni itd.) koje, ako se dobro odradi, još dodatno naglase natjecateljsku formu. Ovo sam vrlo jednostavno opisala da ne ulazim u detaljne kemijske reakcije koje se pritom odvijaju u organizmu.

Q: Kako ti izgleda plan treninga tijekom priprema?
A: Što se treninga tiče, treniram 5x tjedno po mišićnim skupinama a ono što mi je nedostatak, odnosno one skupine koje napreduju sporije, radim dva puta tjedno. Vikendom imam lagane šetnje i to je sve što radim od cardia.

Q: Jesi li zadovoljna rezultatima natjecanja?
A: Iako sam postigla dobar rezultat, mislim da mogu biti još bolja i po pitanju forme i pozinga na bini.
Unatoč tome, ne mogu ne biti zadovoljna s obzirom da mi je ovo europsko tek treće natjecanje ukupno u nepunih godinu dana.

Q: Jesi li imala nekoga tko te vodio kroz cijeli proces?
A: Naravno, surađivala sam s trenerom iz Slovenije koji me je cijelo vrijeme vodio kroz proces. Vrlo je bitno imati osobu koja će vas voditi kroz cijeli proces i sagledati realno i onda kada vi ne možete. To mora biti osoba kojoj bezuvjetno vjerujete jer doslovno stavljate svoj život u tuđe ruke.

Q: Kakvi su ti planovi za dalje?
A: Što se budućih planova tiče, za sada imam u planu sudjelovati na Arnold Classic natjecanju koje će se održati u listopadu ove godine u Madridu.

Zahvaljujemo Dejaniri na ovom razgovoru i svim informacijama te ćemo i dalje pratiti njenu natjecateljsku karijeru koja će nesumnjivo s vremenom biti sve bolja i medaljama bogatija.

2023. © FIT-UNIT d.o.o. - Sva prava pridržana. | Pravila Privatnosti | Pravne Informacije