Ovo svi obožavamo! Low-carb banana bread!

Kad vam banane „prođu“ i postanu više smeđe nego one lijepe žute boje, najbolje rješenje je iskoristiti i pripremiti banana bread. Iskreno, ja ne poznajem osobu koja ne voli ovu slasticu – neki će je odabrati za doručak, neki za desert, ali nitko je neće odbiti.

Ova varijanta imam manji udio carbsa radi kokosovog brašna, a priprema je toliko jednostavna da ovaj banana bread mogu pripremiti i potpuni početnici. Sve sastojke je potrebno samo pomiješati i staviti u pećnicu.

Sastojci:

  • 4 mekane banane
  • 100 g kokosovog brašna
  • 5 jaja
  • 1 žlica eritrita
  • 1 čajna žličica cimeta
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Sve sastojke istresite u posudu i dobro pomiješajte mikserom.
  3. Istresite smjesu u kalup za pečenje koji ste obložili papirom, da se kruh ne zalijepi.
  4. Pecite oko 45 minuta odnosno dok se kruh ne raspukne i ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju.

Možete ga jesti samoga ili mazati maslacem od kikirikija (kupi OVDJE) ili NutLove namazima (kupi OVDJE).

2023. © FIT-UNIT d.o.o. - Sva prava pridržana. | Pravila Privatnosti | Pravne Informacije